Separatudstilling Hjerm Kunstgalleri 9. nov. til 6. dec. 2019

Lørdag 9. november 2019 går det løs i det vestjyske. Jeg har en separatudstilling i Hjerm Kunstgalleri, som jeg glæder mig utrolig meget til. 

Helle Kjærulf fernisering 9. november kl. 13. 

Hjerm Kunstgalleri 

Rubjerghøj 1

7600 Struer

www.hjerm-kunstgalleri.dk/

Først lidt nye billeder og derefter mere om udstillingen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindscape North 100×120 cm/SOLD/SOLGT
Winter 150×120 cm/SOLGT
Mindscape 50×50 cm
Mindscape 50×50 cm

 

In the Blue 80×100 cm 

Hjerm Kunstgalleri 

Helle Kjærulf fernisering 9. november kl. 13

 

Mindscapes  – indre landskaber i et nordisk lys

Helle Kjærulfs abstrakte malerier udspringer alle af naturen. Det er dér, hun finder ro, og dér kaos bliver til harmoni.

»Naturen er en stor del af mig som menneske, og det afspejler sig i mine billeder. Selv om jeg ikke maler naturalistisk, opstår der ofte landskaber − men mere mentale landskaber. Dem, som jeg kalder mindscapes,« siger hun.

Som ung boede Helle Kjærulf i periode på Færøerne, og på sin vis bliver den nordiske natur ubevidst omdrejningspunktet i hendes værker. Det er en leg med lyset. I dag bor og arbejder hun i Ebeltoft, hvor både skov, strand, himmel og hav er tæt på.

Hun sammenligner selv sine malerier med et digt eller musik, en vej mod et udtryk, der til sidst falder på plads og giver mening, i første omgang for hende selv.

I maleprocessen benytter hun sig i høj grad af akrylfarvens vandige muligheder og blandingsmuligheder. Opbygningen er lag på lag i en harmonisk komposition og ofte med stor transparens.

»Jeg arbejder med det meget intuitive og til tider tilfældige princip. Processen fra det hvide lærred til det endelig maleri er hver gang en opdagelsesrejse i en ny verden. Jeg ved aldrig, hvor jeg kommer hen, når jeg begynder på et billede.«

Helle Kjærulf ønsker ikke at udtrykke noget statisk i sine malerier. Snarere en tilstand, en harmoni, en følelse, en balance eller en tanke, der opstår i processen.  

»Jeg har dyb respekt for naturen og er enormt fascineret af naturens former, det organiske, det foranderlige. Måske er det netop det, jeg gerne vil have frem − om end jeg gør det på en meget ubevidst måde − i hvert fald det meste ad vejen. Folk spørger ofte, hvornår jeg ved, at et maleri er færdigt. Det ved jeg, fordi jeg kan mærke det, når harmonien er rigtig.«

Kunstneren forklarer, at hun arbejder med rum og tid, og snarere udtrykker følelser end virkelighed.

»Mit håb er, at beskueren kan mærke egne følelser komme til udtryk i mine billeder.«

 

Ud over at være billedkunstner er Helle Kjærulf også journalist og forfatter. Hun har i en årrække fået kursusundervisning på Aarhus Kunstakademi ved Birger Møller, men er derudover autodidakt. Har udstillet i gallerier, kunstforeninger, virksomheder, på udstillinger og kunstmesser siden 2008.

 

Helle Kjærulfs malerier kan se i galleriet indtil 6. december 2019

Tom Jørgensen, redaktør på Kunstavisen:

Helle Kjærulfs malerier handler om det ubevidste og intuitive. Vi har det alle i os. Vi skal bare turde give slip.”

Helle Kjærulf

Helle Kjærulf er billedkunstner og journalist. Helle Kjærulf is an artist and journalist

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.