Kunst for Alle i Ridehuset / 15 års jubilæum og Kulturhovedstad 2017

Nu nærmer årets første udstilling sig. Kunst for Alle i Ridehuset, Aarhus. Det er bare den hyggeligste udstilling, fordi størrelsen på Ridehuset afgør, at der “kun” er plads til 55 kunstnere. 

Jeg satser stærkt på, at jeg har mit hidtil største maleri med. 140×200 cm (har dog malet et 160×180 cm tidligere). Det er ikke helt færdigt endnu, ej heller lakeret, men meget tæt på. Og hvordan det er blevet til, kan ses i indlægget “A work in progress”. Det er ikke sidste gang, jeg arbejder i de formater.

River Flows in you 140×200 cm

Jeg er tilstede hele weekenden på stand 35. Jeg giver gerne et glas vin og en snak – desuden er der lagt op til, at sanserne skal i sving i år. Det vil også kunne mærkes, ses, høres, smages osv. på min sans. Ved ikke helt med, om der også kommer noget til næsen.

Læs pressemeddelelsen længere nede, hvor alle relevante oplysninger stå – og hvis I mangler noget, så kontakt mig endelig.

Pressemeddelelse

Sans kunsten i Ridehuset

KUNST FOR ALLE har 15 års jubilæum

Der er sanser på spil til KUNST FOR ALLE i Aarhus fra torsdag 26. januar til søndag 29. januar 2017.

Når dørene til Ridehuset slås op til fire intense kunstdage, er det en helt særlig begivenhed, fordi KUNST FOR ALLE i år kan fejre 15 års jubilæum. Ovenikøbet samme år som Aarhus bryster sig med titlen som Europæisk Kulturhovedstad.

Derfor har arrangør og kunstnerisk leder Charlotte Jensen sat fokus på ånden i Aarhus 2017 ”Let’s Rethink”.

Vi vil gerne lave en udstilling, som folk husker som lidt anderledes. Kunstnerne er blevet opfordret til at tænke de fem sanser ind, så publikums egne sanser bliver vækket til live, når de oplever kunsten på udstillingen,” siger Charlotte Jensen.

I Ridehusets rustikke atmosfære er det intime møde mellem de 55 kunstnere og publikum i centrum ligesom alle foregående 14 år.

”Den bredde, som udstillingen repræsenterer, glæder mig stadig. Alle kan vitterlig finde kunst her, som rører dem, eller på en eller anden måde gør noget ved dem. Og i år kan de besøgende tilmed smage, høre, føle, lugte og naturligvis se kunsten,” siger Charlotte Jensen.

Den danske maler og installationskunstner Claus Carstensen holder åbningstalen kl. 17 på ferniseringsdagen, torsdag 26. januar. Han er en af ”De unge vilde” og tidligere professor ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. Siden begyndelsen af 1980’erne har Claus Carstensen markeret sig som en betydningsfuld og indflydelsesrig skikkelse på den danske kunstscene. I 2015 kunne hans solo-udstilling ”What’s Left” opleves på Aros.

Charlotte Jensen betegner Claus Carstensen som en medrivende og åndrig taler, som de besøgende kan se frem til at opleve.

Fredag 27. januar kl. 10-17 er der gratis kransekage i anledning af jubilæet. Og fra kl. 17-19 er der smagsprøver på friske cocktails i ”fredagsbaren”. 

Hovedvægten på KUNST FOR ALLE er på billedkunst, men der udstilles også foto, keramik, bronze og skulptur. 

Charlotte Jensen har arrangeret KUNST FOR ALLE i Aarhus 15. år i træk og i Øksnehallen, København, de seneste otte år og i år gentages successen med udstillingen i Aalborg i påsken for andet år i træk.

 


Fakta om KUNST FOR ALLE 2017
 

Arrangør: KUNST FOR ALLE – www.kunstforalle.dk
Sted: Ridehuset Aarhus, Vester Allé 1, 8000 Aarhus C.

Kontakt: Charlotte Jensen mobil 2282 1212 – info@kunstforalle.dk

Åbningstider:
Torsdag      26. januar 2017 – Kl. 16.00 – 20.00

Fredag         27. januar 2017 – Kl. 10.00 – 19.00

Lørdag         28. januar 2017 – Kl. 10.00 – 18.00

Søndag       29. januar 2017 – Kl. 10.00 – 18.00
Entré: Kr. 50,- børn u. 16 år gratis

 

Helle Kjærulf

Helle Kjærulf er billedkunstner og journalist. Helle Kjærulf is an artist and journalist

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.