Kunst for alle, Øksnehallen København 31/10 til 2/11

Det er faktisk femte år i træk, at jeg drager til Øksnehallens rolige indre for at være med på Kunst for Alle.

Jeg vil glæder mig til at møde jer på stand 39, hvor jeg også kan tilbyde et glas vin og en kunstsnak.

Fredag 31. oktober er der fernisering kl. 15-20. Se pressemeddelelsen længere nede – efter malerierne.

Søndag er der mulighed for at høre min mand spille egen sange i PH Caféen, der ligger lige ved Øksnehallen.

Martin Blom Trio, PH Caféen, søndag 2. november kl. 15. Martin Blom: guitar, vokal. Henrik Kunz: bas. Uffe Nørtoft: dobro & pedal steel. Se mere på www. martinblom.dk

I får lige et et uddrag fra bogen 101 Kunstnere 2014, der udkom i september. Uddraget er den sidste del af teksten om mig, som er skrevet af Tom Jørgensen, forfatter til bogen og redaktør på Kunstavisen. I kan læse hele teksten på min stand, hvor bogen vil ligge fremme.

Måske er det musik, der bedst kan beskrive Helle Kjærulfs malerier. I denne ordløse kunstform er det mere end noget andet det ubevidste og det intuitive, der dominerer. På samme måde bør man betragte billederne. Man skal turde give slip på sig selv og lade sig rive med af strømmen, af energien og det rigt nuancerede net af farver. Kan man ikke lige præcist sætte ord på sine følelser og tanker, gør det ikke så meget. Helle Kjærulfs malerier handler om det ubevidste og intuitive. Vi har det alle i os. Vi skal bare turde give slip.

På gensyn!

Honesty 110x110cm
Honesty 110x110cm

 

Free I 80x40 cm
Free I 80×40 cm
Free II 80x40 cm
Free II 80×40 cm

 

Pressemeddelelse

Alle kan få kunst i Øksnehallen

Publikum kommer helt tæt på kunstnerne til kunstudstillingen ”Kunst for alle”.

 

For femte år i træk er Øksnehallens trækonstruktion en smuk base for et inspirerende kunstmøde mellem publikum og kunstnere til ”Kunst for alle”. 120 kunstnere fra hele landet flytter ind med lærreder, skulpturer og hjerteblod fra 31. oktober til 2. november 2014.

Her er alt, hvad et kunsthjerte kan begære. Ekspressive, abstrakte udtryk, figurative former side om side med naivistiske farveeksplosioner. ”Kunst for alle” har hovedvægt på billedkunst, men også keramik, glas og skulptur er repræsenteret.

Selv om kunsten med sin mangfoldighed er for alle, er det ikke alle kunstnere, der får lov til at deltage. Udstillingen er sammensat af arrangør og kunstneriske leder Charlotte Jensen, der nøje udvælger kunstnerne, så der netop er noget for enhver smag og i det rette miks.

Side om side med nye talenter præsenterer etablerede kunstnere deres værker.

Der er fernisering fredag 31. oktober kl. 15-20. Adrian Lloyd Hughes holder åbningstalen kl. 17.

Lørdag kl. 13 afslører kunstneren Erik Lindberg sit oliemaleri “Ens endelige” 240 cm x130 cm, et portræt af skuespilleren Annemarie Helger. Hun vil selv være tilstede ved happeningen og sige et par ord om at blive ældre. Erik Lindberg pointerer, at billedet ikke er lavet på bestilling, men er et værk, han har drømt om at male.

 

Det særlige ved ”Kunst for alle” er, at publikum kommer helt tæt på kunsten og kunstnerne, der er til stede på hele udstillingen. Der er lagt op til en dialog om kunsten og historierne bag værkerne. Og det er lige præcis det, det handler om for Charlotte Jensen. Nemlig at skabe et rum, hvor alle har mulighed for at smage nutidens kunst. Et intimt kunstmøde.

”Det møde er en vigtig del af hele konceptet. Samtidig kan kunstnerne netværke indbyrdes og suge ny inspiration til sig. Det kan jo være en lidt ensom affære at være kunstner. Desuden kan kunstforeninger og gallerier shoppe rundt,” fortæller Charlotte Jensen.

”Idéen til udstillingen opstod for snart 15 år siden, da jeg diskuterede kunst med min far, Poul Jensen, som er kunstsamler. Han sagde lidt provokerende, at kunst kun er for feinschmeckere, hvilket jeg selvfølgelig ikke var enig i. Hvis ikke kunst er for alle, hvem skal det så være for?” Så begyndte Charlotte Jensen at arrangere ”Kunst for alle”-udstillingerne.

 

Fakta om kunstudstillingen:

I Aarhus har ”Kunst for alle” kørt 13 år i træk, og så for fem år siden rykkede konceptet til hovedstaden. Der er omkring 7.000 til 8.000 besøgende pr. udstilling.

 

Titel: Kunst for alle 2014

Arrangør: Kunst for alle – www.kunstforalle.dk Entré: Kr. 50,-

Sted: Øksnehallen – Halmtorvet 11 – 1700 København V – www.dgi-byen.dk

Åbningstider:

Fredag 31. oktober 2014, kl. 15.00 – 20.00

Lørdag 1. november 2014, kl. 10.00 – 18.00

Søndag 2. november 2014, kl. 10.00 – 18.00

 

Kontakt: Charlotte Jensen, mobil 2282 1212 eller info@kunstforalle.dk

120x150 cm
Moment of Zen again 120×150 cm

Helle Kjærulf

Helle Kjærulf er billedkunstner og journalist. Helle Kjærulf is an artist and journalist

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.