ArtWeek Kerteminde 2022

Tak for en virkelig dejlig uge i Kerteminde. Jeg er så klar til næste år – glæder mig til gensyn med mine skønne kollegaer, og Anexet på Lundsgaard Gods er fabelagtig.
 

Mindscape coast – SOLGT gennem FAMSAS, Ebeltoft

 
 
Det er så fantastisk. ArtWeek genopstår i Kerteminde efter en pause på fire år. Jeg glæder mig mega til at være med. Jeg har været med alle år fra 2011-2017 i Kerteminde og 2018 i Odense.
Kulturhuset Anexet på Lundsgaard Gods i Kerteminde lægger hus til fra lørdag 25. juni til og med lørdag 2. juli 2022.
Vi er 36 kunstnere, der udstiller og indtager de smukke lokaler og uderum med staffelier, maling, værktøj, ler, bronze osv. Vi arbejder ugen igennem med vores kunst, så publikum kan følge med i de kreative processer. Der er bare en her speciel stemning. Glæder mig til at se jer. Gratis entré!
Se pressemeddelelsen længere nede. Fotoet her er fra “min stand” i 2017
 

Her er hele pressemeddelelsen inkl. åbningstider osv.:

ArtWeek Kerteminde genopstår

Efter en pause på fire år åbner ArtWeek igen dørene til en hel uge med kunst i lange baner.

Kulturhuset Anexet på Lundsgaard Gods i Kerteminde lægger hus til fra lørdag 25. juni til og  med lørdag 2. juli 2022.

36 kunstnere udstiller og indtager de smukke lokaler og uderum med staffelier, maling, værktøj, ler, bronze osv. Kunstnerne, der kommer fra hele landet og to fra Norge, arbejder ugen igennem med deres kunst, så publikum kan følge med i de kreative processer.

ArtWeek Kerteminde 2022 åbnes lørdag 25. juni kl. 16.00 af turistchef i Kerteminde, Dorthe Frandsen.

En del af kunstnerne er gengangere fra de mange år, ArtWeek har vækket fynboers og feriegæsters kunstappetit. Bag ArtWeek står ægteparret Bente og Michael Grønlund, som startede kunsteventen tilbage i 2011.

ArtWeek opstod under navnet International Art Festival og fortsatte som sådan frem til 2014. Fra 2015 blev navnet ændret til ArtWeek.

Idéen med International Art Festival var at indbyde kunstnere fra hele verden til at udstille og arbejde en hel uge i Kerteminde. Udstillingspladserne bestod af tomme lokaler rundt om i byen, fra pæne kontorlokaler og gallerier til lagerlokaler og pakhuse på havnen. Da alle siloer og pakhuse på havnen blev revet ned, måtte Bente og Michael Grønlund gentænke hele konceptet.

”Heldigvis blev vi spurgt af godsejer Rudolf Iuel, om vi kunne tænke os at flytte festivalen ud på godset i 2014, hvis han lavede de gamle kostalde om til et kulturhus. Så her vi nu igen i Kulturhus Anexet i en uge med masser af aktiviteter blandt kunstnere, for og med publikum, både børn og voksne,” fortæller arrangør Bente Grønlund.

Siden 2011 har godt 300 forskellige kunstnere fra over 25 forskellige nationer deltaget på ArtWeek.  

”Hjertet i Art Week er stadig at samle en masse kunstnere. Kunstnere, som gerne vil mødes og udstille med kollegaer, og som gerne vil være aktive med deres kunst i de otte dage, udstillingen foregår,” siger Bente Grønlund.

Ligesom alle de forrige år bliver der indsamlet penge til et godt formål. I år gentages successen fra 2012 med ti kunstbænke, som i ugens løb bliver udsmykket af de deltagende kunstnerne. Bænkene bliver bortloddet til en auktion på udstillingens sidste dag. De indsamlede penge ved auktionen går denne gang til forening LINK i Kerteminde, som på frivillig basis arbejder med støtte til flygtninge og indvandrere til en god integration.

I løbet af ArtWeek-ugen vil der ud over de arbejdende kunstnere også være forskellige aktiviteter.
Hver dag er der male-workshop for børn, og i løbet af ugen blandt andet croquis, landart, artistalk, rakubrænding og de besøgende har mulighed for at blive en del af et kunstværk.

Se det omfattende program på www. artweek-kerteminde.dk

Åbningstider ArtWeek Kerteminde 25. juni – 2. Juli 2022

Lørdag          25. juni kl. 15-18              Torsdag        30. juni kl. 11-20

Søndag         26. juni kl. 11-18              Fredag          1. juli kl. 11-18

Mandag        27. juni kl. 11-18              Lørdag          2. juli kl. 11-17

Tirsdag         28. juni kl. 11-20              Fri entré

Onsdag         29. juni kl. 11-18             

STED: Lundsgaard Gods, Lundsgårdsvej 6, 5300 Kerteminde

Kontakt: Michael Grønlund: 21669132 Bente Grønlund: 23483596

Og lidt flere fotos fra 2017.

 

 

Helle Kjærulf

Helle Kjærulf er billedkunstner og journalist. Helle Kjærulf is an artist and journalist

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.