ArtWeek 2018 i Odense/AUKTION lørdag 4. aug. kl. 14

Udstillingen ArtWeek i Odense synger på sidste vers. Lørdag 4. august pakker vi sammen. Besøgstallet har det desværre ikke været stort. Derfor bliver der afholdt en auktion lørdag 4. august kl. 14, hvor mange af de 46 kunstnere har doneret et værk. Formålet er at sikre, at ArtWeek kommer igen i 2019. KOM OG BYD!

Mit maleri, Blues, 80×100 cm, kommer med på auktionen. Vurdering 8.100 kr svarende til salgsprisen. Kontakt mig gerne for flere oplysninger.

Blues 80×100 cm

Efter syv år i Kerteminde rykker udstillingen ArtWeek, som tidligere hed International Art Festival, til Odense. Det sker i uge 31, fra lørdag 28. juli til lørdag 4. august. Jeg har været med alle årene, så det er altid et dejligt gensyn med de søde arrangører Bente og Michael Grønlund og alle de andre skønne kunstnere. Denne gang dog ikke med dejlige Kerteminde, men er sikker på, at Odense godt kan følge med. Vi skal udstille på havnen, DOK5000 i en renoveret lagerhal. Glæder mig til at vise nye billeder – og I kan se flere af os stå og male (eller hvad man nu gør) under udstillingen. Læs pressemeddelelsen nedenunder for yderligere oplysninger, tidspunkter osv. 

Kontakt mig endelig for spørgsmål.

Et par af mine nye malerier.

 

Mind Power 150x120x4 cm

 

Mindscape Highland 100×100 cm

 

Pressemeddelelse:

En uge med levende kunst på Odense Havn


For første gang kan ArtWeek opleves på DOK5000 i Odense, hvor 46 danske og udenlandske kunstnere udstiller. I ugens løb fra lørdag 28. juli til lørdag 4. august 2018 viser kunstnerne, hvordan de arbejder med nye værker. Og hver dag byder på bl.a. musik, foredrag og workshops.

 

Når kulturredaktør ved TV2 Fyn, Martin Mulvad Ernst, officielt åbner ArtWeek 2018 på DOK5000 lørdag 28. juli, er det samtidig et startskud til en ny kunstoplevelse i Odense.

46 kunstnere fra blandt andet Marokko, Litauen, Iran og Danmark viser deres værker på udstillingen.

ArtWeek startede tilbage i 2011 i Kerteminde under navnet International Art Festival. I 2015 blev navnet ændret til ArtWeek. Det er ottende gang, at arrangørerne Bente og Michael Grønlund står bag den succesrige kunstudstilling.

I år er Kerteminde byttet ud med Odense.

»Vi har valgt at rykke ArtWeek til Odense Havn, nærmere bestemt DOK5000, som er en stor rå, men meget smukt renoveret lagerhal med en meget spændende byggestil, der passer præcis til ArtWeek,« siger Bente Grønlund.

Baggrunden for flytningen af ArtWeek er blandt andet ønsket om at nå ud til flere kunstinteresserede.
Eventen har gennem årene placeret sig på Danmarkskortet som en tilbagevendende begivenhed, som både besøgende og kunstnere hvert år ser frem til.

Siden 2011 har godt 280 forskellige kunstnere fra over 25 forskellige nationerdeltaget i International Art Festival og ArtWeek, og hvert år kommer der flere til.

»Flere kunstnere ser det nærmest som en kunstnerisk sommerlejr, hvor de får mulighed for at udstille og sælge deres værker, arbejde på nye værker, samarbejde med kolleger og holde ferie på samme tid,« siger Michael Grønlund. 

Ud over at publikum kan opleve kunstnerne arbejde med deres værker, byder ArtWeek på et væld af kulturelle arrangementer i ugens løb.

På åbningsdagen lørdag 28. juli åbnes dørene kl. 15 til smooth jazz af By Pass Jazz & Latin. Kl. 16 holder Martin Mulvad Ernst åbningstalen, og de alsidige kunstnere står klar til en intens uge i kunstens tegn.

Hver dag kl. 11 fra søndag til lørdag er der kreativt værksted for børn med kunstner Grethe Tranberg.

Søndag kan publikum lære croquis under ledelse af kunstner Jeff Ibo (kl. 14). Og høre artist-talk af Henrik Dencker og Sonny Schneider (kl. 16) samt Trine Panum (kl.12).

Mandag starter en tre dages skulpturworkshop med Rune Frederiksen, hver dag kl. 10, tilmelding nødvendig. Kunstner Tanja Kaleovski står for en workshop, hvor man lærer at imitere marmor, såkaldt marmorering. Den svenske kunstner Kent Wahlbeck inviterer til workshop i silketryk, og fotokunstner Palle Lindgaard Jørgensen giver tips og tricks i en fotoworkshop. Alle tre workshops begynder kl. 11. Om aftenen kl. 19.30 er der foredrag med Tom Jørgensen, kunstanmelder og redaktør på Kunstavisen. Han lægger op til debat om, hvorfor nogle kunstnere slår igennem og andre ikke.

Tirsdag er der igen mulighed for workshops i marmorering, silketryk og foto kl.11. Om aftenen kl. 19.30 er tidligere tv-vært, cand.mag. i kulturformidling og kunsthistorie Peter Kær på podiet med foredraget ”Livet set gennem kunsten. Kunst, der kan mærkes”.

Onsdag er sidste dag med skulpturworkshop. Der er igen artist-talk af kunstnere Henrik Dencker og Sonny Schneider kl. 12. Og kl. 15 fortæller kunstner Michael Sasserson om sine skulpturer. Om aftenen kl. 19.30 er der koncert med guitarist Martin Blom og mundharpespiller Henrik Hansen. De fyrer den af med roots, blues og ballader.

Torsdag står i børnenes tegn. Ud over det daglige kreative værksted er der stenhuggerworkshop for børn kl. 11, og kl. 14 og 16 underholder dukketeatret Svanen børnene med Klodshans.

Fredag byder programmet kl. 16.30 på en kulturel sejltur ”Kunst, øl og musik” på Odense Å.

Lørdag 28. juli er udstillingen åben fra 15-18. Fra søndag 29. juli til lørdag 4. august kl. 11-18.

Se hele det fyldige program inkl. entrépriser på www.art-week.dk

 

For yderligere oplysninger, interviews, kontakt til deltagere etc.:

Bente og Michael Grønlund, mobil 21669132 eller artweek@mail.dk.

 

ArtWeek 2018

Hvad: Kunstudstilling med 46 internationale kunstnere

Hvornår: 28. juli – 4. august 2018

Hvor: DOK5000, Havnegade 20, 5000 Odense

Hvem: Arrangører Bente & Michael Grønlund

Mere: www.art-week.dk

 

Helle Kjærulf

Helle Kjærulf er billedkunstner og journalist. Helle Kjærulf is an artist and journalist

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.