SÅ…. Udstilling i Ebeltoft Kunstforening 8. – 25. maj

Opdatering 7. maj 2021:  I får lige først nogle nye malerier, som kan ses på udstillingen. 

Land of light 80×130 cm
Mindscape Night 80 x 130 cm
Now and always 100×100 cm

 

On the other side 110×110 cm

 

Endelig bliver en længe ventet udstilling en realitet. Lørdag 8. maj kl. 11 udstiller jeg til Årets Kunstner i Ebeltoft. Se pressemeddelelsen længere nede for yderligere info. Jeg knokler i atelieret – hvilket er helt fantastisk at få lov til, nyder hvert sekund, også når det driller, for sådan er det jo også, nogle gange kører det, andre gang er det op ad bakken. Jeg skal ofte igennem omveje for at nå i hus med et maleri. Glæder mig til at vise en masse nye billeder frem i den smukke Tingsal. 

Håber, vi ses. Hvis I ikke kan komme til ferniseringen – og man må sikkert slet ikke være så mange ad gangen, er udstillingen jo åben hver dag til og med 25. maj. Så hvis I kommer forbi og gerne vil have jeg kommer, så kontakt mig, så kommer jeg gerne derned. 

KH Helle

Embrace Your Moment 150 x 150 cm

Pressemeddelelse:

”Årets Kunstnere” er årets første udstilling i Ebeltoft Kunstforening

Når Ebeltoft Kunstforening åbner sæsonen 2021, bliver det med udstillingen Årets Kunstner, som i år er i flertal. I oktober til medlemmernes efterårsudstilling fik skulptørerne Alice Dyrhol og Jan Damgaard lige mange stemmer fra publikum, da blev titlen uddelt. De deler derfor ”Årets Kunstner”. Som medudstiller blev valgt billedkunstner Helle Kjærulf.

Derfor er der i år tre kunstnere på plakaten, når udstillingen ferniseres lørdag 8. maj kl. 11. Udstillingen varer til 25. maj og kan ses alle dage fra kl. 11-16.

En fællesnævner for de tre udstillende kunstnere er fascinationen af naturens mangfoldighed.

Billedhugger Alice Dyrhol har altid være betaget af det skulpturelle udtryk.

”Da jeg blev introduceret til stenhugning, vidste jeg med det samme, at det var det, jeg ville: finde ind til stenens sjæl og skabe noget uforgængeligt,” fortæller hun.

Da hun for nogle år siden kom ud for en ulykke, var hun tvunget til at finde noget, der ikke var så fysisk krævende som granit. I dag tager Alice Dyrhol mange forskellige materialer i brug for at lave sine finurlige naturvæsener som fugle og dyr i metalwire og beton, edderkopper i metaltråd eller insekter formet af glasstænger.

Skulptør Jan Damgaard er oprindelig uddannet elektromekaniker, byggetekniker og arkitekt, alle uddannelser han bruger i sine bronzeskulpturer.

”Bronze er et metal med mange muligheder. Jeg udforsker det, der kan ligge gemt i de enkle grundformer netop gennem bronzens materielle egenskaber; den kan stå højpoleret eller patineres på alle tænkelige måder,” forklarer han.

Billedkunstner Helle Kjærulfs malerier er opbygget i mange lag i en harmonisk komposition og ofte med stor transparens.

”Jeg arbejder med det meget intuitive og til tider tilfældige princip. Naturen er en stor del af mig som menneske, og det afspejler sig i mine billeder. Indimellem opstår der landskaber – en slags mentale landskaber, som jeg kalder Mindscapes,” fortæller hun.

Årets Kunstner i 2021 vælges til medlemsudstillingen i efterårsferien, og præmien er en separat udstilling i 2022.

 

”Årets Kunstner” 8. maj – 25. maj 2021, alle dage kl. 11-16

Ebeltoft Kunstforening, Tingsalene, Torvet 5, 8400 Ebeltoft

www.ebeltoftkunstforening.dk

Yderligere oplysninger: Ulla Viborg – ullaviborg@live.dk/mobil 25342867

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.